Kemi

Ligevægtskonstant Kp

28. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Gassen AsH3(g) anbringes i en lukket beholder, hvor gassen har et tryk på 0,516 atm. AsH3(g)  dekomponerer derefter til fast As(s) og gasformig H2(g) efter skemaet:

2 AsH3 = 2 As (g) + 3 H2 (g)

og efter nogle dage er trykket i beholderen blevet konstant 0,642 atm. Beregn Ligevægtskonstanten Kp for reaktionen ved den pågældende temperatur.

Nogen der har et bud


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2017 af mathon

                                    2\, AsH_3\, _{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, As\, _{\textit{(s)}}\; +\; 3\, H_2\, _{\textit{(g)}}
ny ligevægt                  0,516 atm - 2x                                 3x

og
                                    \small p( AsH_3)\, _{\textit{(g)}}+\; p (H_2\)\, _{\textit{(g)}}=\left ( 0{,}516\; atm \right )-2x+3x=0{,}642\; atm

                                    \small x=0{,}126\; atm

ligevægtsbrøk:
                                    \small \frac{\left (3x \right )^3}{\left ((0{,}516\; atm)-2x \right )^2}=K_p=0{,}775\; atm


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant Kp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.