Matematik

Tangentens ligning

30. maj 2017 af jesper149 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I forbindelse med de spørgsmål, som jeg har fået til min matematik mundtlig eksamen, har jeg under emnet tangentens ligning fået til opgave at beskrive betydningen af koefficienterne a og b i tangentens ligning. 

Jeg er derfor lidt i tvivl og jeg beskrive koefficienterne som om det var en lineær funktion eller beskrive at f'(x) viser tangenst hældning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af Mathias7878

Tangentens ligning er en lineær funktion y=ax+b

Hvis du skal beskrive betydningen af a og b, skal du nok beskrive betydningen af a og b, men du kan vel også godt komme ind på at differentialkvotienten f'(x) angiver tangentens hældning :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2017 af Mathias7878

Det sidstnævnte ses ved, at hvis f(x)=ax+b differentieres, fås:

f'(x) = a

som jo netop er tangentens hældning. Derved angiver f'(x) tangentens hældning i det punkt, du vælger. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.