Matematik

hvad vil det sige at bestemme samtlige stamfunktioner til en given funktion?

03. juni 2017 af shapour2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jer, håber at nogle kan hjælpe 

hvad vil det sige at bestemme samtlige stamfunktioner til en given funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2017 af Mathias7878

En stamfunktion +k

- - -

 

 


Svar #2
03. juni 2017 af shapour2011 (Slettet)

når var det bare det? jeg skal forklare den til muntlige prøve 

men mange tak for dit hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2017 af MatHFlærer

ja

f(x)=2x+4 har stamfunktionen F1(x)=x2+4x+7, men den har også F2(x)=x2+4x+2. Den har også F3(x)=x2+4x+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2017 af Mathias7878

Dvs. den eneste forskel, der er mellem samtlige stamfunktioner, er en konstant, som kaldes for k (k for konstant) 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2017 af MatHFlærer

Og hvis vi differentierer den, så forsvinder konstanten k, og tilbage vil vi stå med vores oprindelige funktion.... :) 

God weekend


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2017 af Mathias7878

Derfor er definitionen på en stamfunktion altså:

F'(x) = f(x)

- - -

 

 


Svar #7
03. juni 2017 af shapour2011 (Slettet)

super, tak du må også have en god wekkend 


Skriv et svar til: hvad vil det sige at bestemme samtlige stamfunktioner til en given funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.