Matematik

Opsparing

05. juni 2017 af 2313 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En familie ønsker at spare op til udbetalingen på et hus, der koster 4.000.000 kr.

Udbetalingen er på 10 % af husprisen. De kan få 0,4% i månedlig rente på en konto i

GoldenDreams Banken.

Hvor stor skal den månedlige indbetaling være, hvis familien ønsker at have til

udbetalingen efter 48 indbetalinger?

Jeg er kommet frem til at de skal spare 400.000 kr op men jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde ud af hvor meget de skal spare op i måneden over 48 måneder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2017 af mathon

Opsparingsformlen:

                                    \small A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}         

Her er det \small y, der skal beregnes:

                                     \small \small y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1}

                                     \small \small y=\frac{400.000\cdot 0{,}004}{1{,}004^{48}-1}


Svar #2
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

Hvordan slår jeg det ind i min lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2017 af mathon

              400000*0.004/(1.004^(48) - 1)


Skriv et svar til: Opsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.