Dansk

Hvad er forskellen på en problemformulering og en problemstilling?

05. juni 2017 af ano000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2017 af AngelOneOne

Hej,

En problemformulering er en kortfattet præcisering af et problem, som skal undersøges. En problemformulering har ofte et overordnet spørgsmål og nogle logiske spørgsmål om emnet. Den udgør et obligatorisk hjælpemiddel til den, der skriver en rapport eller lignende. Den skal udarbejdes før, man går i gang, og den skal være styrende for metode-valg og effektiv informationssøgning. Problemformuleringen kan suppleres med afgrænsninger, som afskærer områder som ellers naturligt burde inddrages, og definitioner af centrale begreber. Efter læsning af problemformuleringen skal man have en klar forventning til rapportens konklussion.

En problemformulering formulerer spørgsmål, som man via en undersøgelse af fænomener eller diskursanalyser besvarer. Hvis man skriver en rapport om f.eks. ild, kan et af spørgsmålene lyde: "Hvorfor er noget ild blåt?" Det gælder herefter også om, at få en "afbalanceret problemformulering", så man har spørgsmål, der leder hen på forskellige spor, der så til sidst skal danne én stor velkomponeret rapport eller stil.

Problemstillinger optræder i en synopsis og er underordnet problemformuleringen. Problemstillingerne er nødvendige for at få nuancerne frem i en samlet konklusion. Problemstillingerne formuleres som spørgsmål og er opbygget efter de taksonomiske niveauer. 

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2017 af Stygotius

AngelOneOne har fuldkomment ret og formulerer sig meget præcist.


Desuden er der mange, specielt  journalister, der bruger ordet "problemstillinger" hvor de  mener "problemer" fordi de tror at det er finere at bruge et lang ord end et kort. Det er også det som får dem til at sige det fjollede "omkring" i stedet for det rigtige "om".

En problemstilling er et kompleks af problemer.

Når journalister f.eks. siger "Regeringen har haft svært ved at løse disse problemstillinger", er det simpelthen blot      ......."journalistsludder

I den samme sammenhæng kan man notere sig at en "konklusion"  ikke blot er en afrunding eller en afslutning, men et afsnit hvor man virkelig konkluderer noget, dvs. bruger det man har fremlagt i opgaven til at komme frem til   .......netop et begrundet resultat


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på en problemformulering og en problemstilling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.