Matematik

Grader og radianer

06. juni 2017 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er sammenhængen mellem grader og radianer?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2017 af mathon

                        radianer =\small x\cdot \frac{180}{\pi }  grader

                        grader =\small \small v\cdot \frac{\pi }{180}  radianer

             


Svar #2
06. juni 2017 af Sahra123 (Slettet)

hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2017 af SuneChr

# 0
Enhedscirklens periferi ligger til grund for vinkelmål i radianer, rad.
Radius er, som bekendt, lig 1 og periferien 2π·1 = 2π
Vinkelmål, i grader, er 360º for hele cirklen.
Man har derfor
2π (rad) = 360º
I # 1 er x radiantallet
og
v er gradtallet.


Skriv et svar til: Grader og radianer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.