Matematik

andengradsligninger

06. juni 2017 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet at finde ud af hvordan man løser 521 og 523 kan slet ikke finde ud af. VIl gerne have hjælp til dem

Jeg er ikke helt sikker på hvordan man laver 522

Tak på forhånd

Ps vis hvordan med forklaringer istedet for facit tak

Vedhæftet fil: caption 1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2017 af fosfor (Slettet)

523 er den korteste:

Vi har toppunktsformlen:
xT = -b/(2a)

Det er givet at xT = 0 og a = 1. Indsæt og isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2017 af StoreNord

521)     Når toppunktet ligger på x-aksen, er der kun êt nulpunkt.

             Der er kun èt nulpunkt når diskriminanten er 0.


Svar #3
07. juni 2017 af xamza1608 (Slettet)

jeg forstår det ikke

hvad nu hvis toppunktet er på y aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Så gælder xT = 0, da alle punkter på y aksen opfylder x=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2017 af mathon

ØVELSE 522:

                         \small x_T=-\frac{b}{2\cdot 1}=-\frac{b}{2}=2

                         \small b=-4

                         \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2=c-1\cdot 2^2=4

                         \small c=8


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2017 af mathon

bemærkninger:

                 \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2

se
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1760241 #3


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.