Dansk

Dansk Mundligt - Digt genre

08. juni 2017 af majidfan123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP, jeg skal til mundligt eksamen imorgen, men står med et problem. 

Jeg har valgt at digtet "Du danske mand af al din magt" som mit prøveoplæg, men har svært ved at vælge hvilket digt genren det er. Jeg ville selv mene det er et lyrisk digt, men jeg kan ikke selv finde steder i teksen, som viser det.

Jeg ville være utrolig taknemlig, hvis der er nogen som kan bekræfte hvilke genre det er og komme med en begrundelse/teksthenvisning, så jeg forstår det selv bedre.

http://www.ugle.dk/du_danske_mand.html


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2017 af Stygotius (Slettet)

Det er helt tydeigt et lyrisk digt fordi:

-Der er en stor anvendelse af metaforer i hvilke der er stor afstand mellem billed- og realplanet  (vor gamle mor = Danmark  .  vor himmel skifter farve brat = store forandringer  -  men aldrig folkets flag  = vi er altid de samme, etc.)

-Det beskriver stemninger

-Der er rytme og rim  i digtet

-Der er en udstrakt brug af besklrivende adjektiver

-Det taler i høj grad til læserens følelser, -ofte med patetiske (overdrevne) udtryk

Stilen er ofte patetisk, svulstig  og en smule hul. (frihedens dyre skat  -  sorg bliver til glæde når bare vi synger om Danmark (vor gamle mor))


Skriv et svar til: Dansk Mundligt - Digt genre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.