Matematik

Bestem Funktionsværdierne

09. juni 2017 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude. Jeg sidder og knokler med en opgave, jeg ikke rigtig kan finde ud af. 

I et koordinatsystem findes to funktioner som ses på figures herunder.

F(x) = x^2 - 4x - 12 og g(x) = -2x+3

a) bestem funktionværdierne f(3) og g(4)

b) bestem koordinaterne til det punkt, hvor den rette linje g skærer x aksen

c) bestem koordinaterne til de punkter, hvor de to funktioner f og g skærer hinanden.

d) bestem koordinaterne til parablens toppunkt 

e) bestem distancen mellem den rette linje og parablens toppunkt. 

Håber der er nogen der gider bruger sin tid på at forklare mig dette. På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2017 af mathon

a)
              \small f(3)=3^2-4\cdot 3-12

              \small g(4)=-2\cdot 4+3


Svar #2
09. juni 2017 af Oliver12345633 (Slettet)

Jep tak det har jeg fundet ud af, bliver nærmere i tvivlt ved c 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2017 af janhaa

b) g(x) = 0

c) f(x) = g(x)

d) f ' (x) = 0

e) A: (x1, f(x)) og B: (x2, g(x))

distance => AB '


Svar #4
09. juni 2017 af Oliver12345633 (Slettet)

Fandt ud af at f var -15 og g var -5


Svar #5
09. juni 2017 af Oliver12345633 (Slettet)

Nogen der gider komme med en idiot sikker forklaring til hvordan man gør, takker for tålmodigheden


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2017 af janhaa

F(x) = x^2 - 4x - 12 = g(x) = -2x+3

h = x^2-2x-15 =0

dvs

x1= -3 og x2 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2017 af mathon

c)
         skæring kræver:

                                           \small f(x)=y=g(x)              
                                           \small x^2-4x-12=-2x+3

                                           \small x^2-2x-15=0

                                           \small x=\frac{-(-2)\mp \sqrt{(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-15)}}{2\cdot 1}

                                           \small x=\frac{2\mp 8}{2}=1\mp 4=\left\{\begin{matrix} -3\\5 \end{matrix}\right.

                                           \small y=-2\cdot \{-3,5\}+3=\left\{\begin{matrix} 9\\-7 \end{matrix}\right.

Skæringspunkter:
                                           \small S_1=(-3,9)   og   \small S_2=(5,-7)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2017 af mathon

d)
         Parablens toppunkt:
                                               \small T=(x_T,y_T)

                                                   \small x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-4)}{2\cdot 1}=2

                                                   \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2=-12-1\cdot 2^2=-16

                                               \small T=(2,-16)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2017 af mathon

e)
          \small dist(l,T(2,-16))=\frac{\left |-2\cdot 2-(-16)+3 \right |}{\sqrt{(-2)^2+1}}=\frac{15}{\sqrt{5}}=\frac{15 \sqrt{5}}{\sqrt{5}\cdot \sqrt{5}}=\frac{15\sqrt{5}}{5}=3\sqrt{5}


Svar #10
09. juni 2017 af Oliver12345633 (Slettet)

mange tak for hjælpen alle sammen!


Skriv et svar til: Bestem Funktionsværdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.