Matematik

differentiering af et andengradspolynomium

10. juni 2017 af mariemarchus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Har brug for lidt hjælp til at forstå hvordan man differentierer et andengradspolynomium?

Mange Hilsner
Marie


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2017 af sjls

Har du prøvet at bruge tretrinsreglen til at differentiere det? Sæt f(x_0)=ax_0^2+bx_0+c

Trin 1: \Delta y=f(x_0+h)-f(x_0)

Trin 2: \frac{\Delta y}{h}=\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h}

Trin 3: \lim_{h\rightarrow 0}(\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h})


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2017 af Mathias7878

Du differentierer den jo som alle andre funktioner?

Et andetgradspolynoium har formen f(x) = ax^2+bx+c, hvis differentieres giver:

f'(x) = 2ax+b

- - -

 

 


Skriv et svar til: differentiering af et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.