Matematik

Differentialligninger y'=b-ay

11. juni 2017 af 97an (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig eksemplet på det vedhæftede bilag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2017 af peter lind

Der står bare en løsningsformel. Du kan evt. vise den ved at differentiere y og konstatere at det stemmer med højre side


Svar #3
11. juni 2017 af 97an (Slettet)

Okay tusind tak! Men hvordan gør jeg det? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2017 af mathon

eksemplet:

                       \small y=C e^{-0{,}5t}+6\Rightarrow C e^{-0{,}5t}=\left (y-6 \right )

                       \small y{\, }'=Ce^{-0{,}5t}\cdot (-0{,}5)

                       \small y{\, }'=\left ( y-6 \right )\cdot (-0{,}5)

                       \small y{\, }'=-0{,}5y+3

                       \small y{\, }'=3-0{,}5y


Skriv et svar til: Differentialligninger y'=b-ay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.