Fysik

Et antal fotoner vekselvirker med et kobberfilter med tykkelsen 0,15 mm. Den lineære svækkelseskoefficient, µ, er 3,6 cm-1. Hvor stor en procentdel af fotonerne passerer absorbermaterialet (transmitte

12. juni 2017 af Drazio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et antal fotoner vekselvirker med et kobberfilter med tykkelsen 0,15 mm.

Den lineære svækkelseskoefficient, µ, er 3,6 cm-1. Hvor stor en procentdel af fotonerne passerer absorbermaterialet (transmitteres)?

Hvordan regner man det ud? Evt med Lambert beers lov måske.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2017 af Jerslev (Slettet)

Benyt formlen for halveringstykkelse fra gymnasiet, I(x) =I0*exp(-my*x), hvor my er den lineære svækkelseskoefficient.

Svar #2
12. juni 2017 af Drazio (Slettet)

Jeg er stadigvæk helt blank. Hvordan :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2017 af mathon

          \small I(x)=I_0\cdot e^{-\mu x}

          \small \small \frac{I}{I_0}=p\cdot 10^{-2}=e^{\left (-3{,}06\; cm^{-1} \right )\cdot\left ( 0{,}015\; cm \right ) }=0{,}95       hvor p ergennemtrængningsprocenten

                                 \small p\cdot 10^{-2}=0{,}95\cdot 10^2=95

    
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2017 af mathon

korrektion:

          \small I(x)=I_0\cdot e^{-\mu x}

          \small \frac{I}{I_0}=p\cdot 10^{2}=e^{\left (-3{,}06\; cm^{-1} \right )\cdot\left ( 0{,}015\; cm \right ) }=0{,}95       hvor p ergennemtrængningsprocenten

                                 \small p\cdot 10^{2}=0{,}95\cdot 10^2=95


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2017 af mathon

bør være:

          \small I(x)=I_0\cdot e^{-\mu x}

          \small \small \frac{I}{I_0}\cdot 10^2=p=e^{\left (-3{,}06\; cm^{-1} \right )\cdot\left ( 0{,}015\; cm \right ) }\cdot 10^2=95       hvor p er gennemtrængningsprocenten

                                 


Svar #6
14. juni 2017 af Drazio (Slettet)

Tak for hjælpen, men min lommeregner siger noget andet. Hvad har jeg dog gjort forkert? 


Skriv et svar til: Et antal fotoner vekselvirker med et kobberfilter med tykkelsen 0,15 mm. Den lineære svækkelseskoefficient, µ, er 3,6 cm-1. Hvor stor en procentdel af fotonerne passerer absorbermaterialet (transmitte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.