Kemi

Fortyndingsfaktor

13. juni 2017 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når en opløsning af ATP (Molvægt: 506 g/mol) med en koncentration på 253 g/L fortyndes til 5 mM er fortyndingsfaktoren?

I må meget gerne hjælpe. Jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2017 af AngelOneOne

Hej,

\frac{253 g/L}{506 g/mol} =0,5 mol/L = 500 mM

\frac{500 mM}{5 mM}=100

Altså fortyndet 100 gange

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2019 af Lara45

#1 Er der en generel formel man kan bruge for at finde fortyndingsfaktoren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2019 af Lara45

#1 Facit siger at fortyndingsfaktoren er 10. Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2019 af Soeffi

#0. Når en opløsning af ATP (Molvægt: 506 g/mol) med en koncentration på 253 g/L fortyndes til 5 mM er fortyndingsfaktoren?

Formlen er:

Fortyndingsfaktor = \frac{gammel\; koncentration}{ny\; koncentration}=\frac{C(gammel)}{C(ny)}=

\frac{(253\; g/L)/(506\;g/mol)}{5\cdot 10^{-3}\;M}=\frac{253/506\; M}{5\cdot 10^{-3}\;M}=\frac{253}{5\cdot 506}\cdot 10^{3}=100


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2019 af Lara45

#4 Det ser 100% rigtigt ud, men betyder det, at der måske er fejl i facit?


Skriv et svar til: Fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.