Matematik

Mangler hjælp!

29. juni 2017 af gladdk - Niveau: 8. klasse

40% af et løb er 6km hele løbet er... eksempel tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2017 af sjls

Da 40% er det samme som 0.4, så skal du løse ligningen

0.4x=6

hvor x er længden af hele løbet i km.

Alternativt, hvis du synes det er nemmere, kan du skrive

\frac{x}{100}*40=6

for at "symbolisere", at du først finder ud af, hvor meget 1% af x er, og så ganger det med 40 for at få 6.


Svar #2
29. juni 2017 af gladdk

jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2017 af sjls

#2

jeg forstår det ikke...


Forstår du ikke, hvordan man løser ligningen, eller forstår du ikke, hvorfor det er netop den ligning, der skal løses?


Svar #4
29. juni 2017 af gladdk

nu forstår jeg det:-) tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2017 af sjls

Det var godt. Fik du så løst ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2017 af Mathias7878

0.4x = 6 <=> x = 6/0.4 = 15 km

- - -

 

 


Skriv et svar til: Mangler hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.