Matematik

Brøkregneregler

28. juli 2017 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvilken brøkregneregl er der blevet brugt her? jeg kan nemlig ikke huske dem.

22,6kg tør luft /time*15 g vand/kg tør luft= 339 g vand/pr.time.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

22,6 kg/time, hvor hvert kg indeholder 15g:\\ 22,6\frac{kg}{time}*15\frac{g}{kg} =\\ 22,6*15\frac{kg}{time}*\frac{g}{kg}=\\ 339\frac{kg*g}{time*kg}=\\ 339\frac{g}{time}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

Bemærkning: Der er ikke tale om brøkregning, men om enhedsregning.


Svar #3
28. juli 2017 af Chris2013 (Slettet)

Mange tak for svaret, jeg ved at hvert kg indeholder 15 g. Jeg har ret svært ved enhederne, om hvornår de går ud med hinanden, her går kg ud med kg- sådan bare generelt


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvis samme enhed optræder i tæller og nævner af en brøk, kan den forkortes ud.

Hvis to forskellige enheder, der har samme grundenheder, optræder på samme måde, f. g/kg, omregnes den ene enhed til den anden: 1g/kg = 1g/(1000g) = 1/1000 g/g = 1/1000.


Svar #5
29. juli 2017 af Chris2013 (Slettet)

dvs. hvis jeg har 15g/16g så må gram i tæller og nævner fortkortes og tallet bliver enhedsløs?

i ovenstående eksempel samme enhed optrådte i nævner og tæller, men det er jo to brøk. Man forkorter det kryds, hvis du forstår hvad jeg mener.


Skriv et svar til: Brøkregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.