Matematik

Ligning og indbrydes primisk

07. august 2017 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad a og b være heltal undtagen 0. Hvordan viser man, at hvis der findes heltal x,y sådan at ax + by = 1, så er gcd(a,b) = 1?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvis gcd(a,b) er g, så går g op i ax og by og dermed i ax+by. Derfor må g gå op i 1, hvilket vil sige, at g=1.


Skriv et svar til: Ligning og indbrydes primisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.