Matematik

Funktion af x

15. august 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave som driller ;) 

Opgaven lyder: 

I trekant ABC er vinkel C ret, og |BC| = 5. 

Bestem |AB| som funktion af x, når |AC|=x.

Er det rigtig nok, at jeg skal starte med at sige: 

|AB|= x2+ 52    <=>

|AB|= x2 + 25

Hvis det er rigtigt, hvad er så næste trin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af peter lind

Det er rigtig. Flyt de 25 over på venste side og tag kvadrtroden af dette


Svar #2
15. august 2017 af louisesk9

#1

Det er rigtig. Flyt de 25 over på venste side og tag kvadrtroden af dette

Hmm, så jeg skal sige: 

\sqrt[x]{|AB|^2 -25}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2017 af Therk

Ja, ud over at det ikke er den x'te rod, men bare kvadratroden. Husk både den negative og positive mulighed!

x^2 = y \quad \Rightarrow \quad x = \pm \sqrt y


Svar #4
15. august 2017 af louisesk9

#3

Ja, ud over at det ikke er den x'te rod, men bare kvadratroden. Husk både den negative og positive mulighed!

x^2 = y \quad \Rightarrow \quad x = \pm \sqrt y

Åhhh, så altså: 

x^{2}=\sqrt{|AB|^2-25} => x= \pm \sqrt{|AB|^2-25}

Eller hvad mener du helt præcist? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2017 af Therk

Din venstre ligning har lige en kvadratrod for meget - du har jo ikke taget kvadratroden af x endnu!

x^2 = \lvert AB\rvert^2 -25 \quad \Rightarrow \quad x = \pm \sqrt{\lvert AB\rvert^2 -25}

Læg også gerne mærke til at det ikke er en dobbeltimplicerende pil ("hvis og kun hvis" ⇔) her; højre ligning(er) medfører ikke (nødvendigvis) den venstre. Ellers er det korrekt brug af den dobbeltimplicerende pil i #0.

Ligningen herover i "Insert Equation":
x^2 = \lvert AB\rvert^2 -25 \quad \Rightarrow \quad x = \pm \sqrt{\lvert AB\rvert^2 -25}


Skriv et svar til: Funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.