Matematik

Rente 9 md. / 3 år

17. august 2017 af emma198a (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej har brug for lidt hjælp til en matematik aflevering

opgaven

I januar 2001 sætter Johan 8.500 kr. banken. Renten er 4% p.a. (pro anno = pr. år). Efter 9 måneder hæver han alle pengene igen. Hvor meget står der da på kontoen? Hans far synes han skal lade pengene stå og trække renter. Hvor meget ville der være på kontoen efter 3 år?

når så der er 3 år er det så efter de 9 måneder eller er det efter han satte dem ind i banken??

tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2017 af fosfor (Slettet)

det lyder som om det er 3 år i alt uden de 9 måneder


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2017 af mathon

Johan hæver:
                                 \small \left ( 8.500 kr \right )\cdot \left ( 1+\tfrac{9}{12}\cdot 0{,}04 \right )

Johan kunne hæve
efter fars råd:
                                 \small \small \left ( 8.500 kr \right )\cdot \left ( 1+0{,}04 \right )^3


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2017 af Soeffi

#0 I januar 2001 sætter Johan 8.500 kr. banken. Renten er 4% p.a.. Efter 9 måneder hæver han alle pengene igen. Hvor meget står der da på kontoen?

Svar: 8500 kr., da han ikke har fået renter endnu. Han får kun renter efter 9 måneder, hvis han nedlægger kontoen.

Det, som ville ske, hvis han kun hævede pengene er følgende:

Efter 9 mdr. hæver han 8.500 kr., og der står 0 kr. indtil den 31. december. På den dato tilskrives så rente af 8500 kr. for 9 mdr. = 255 kr. Disse 225 kr. vil derefter stå at trække renter indtil, at han foretager sig videre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2017 af mathon

Når en kreditkonto ophæves, opgøres kontobeløb + påløbne renter.


Skriv et svar til: Rente 9 md. / 3 år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.