Matematik

Differentialregning

17. august 2017 af denklogemig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2017 af fosfor (Slettet)

Det er der ingen der ved


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2017 af peter lind

Det sidste led kan omskrives til sin(2x)/4. Ellers må du bruge reglen om differentiation af et produkt


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2017 af mathon

         \small \small g(x)=\tfrac{1}{2}\left ( x-\sin(x)\cos(x) \right )

         \small g{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}\left [ 1-\left (\cos(x)\cos(x)+\sin(x)\cdot \left ( -\sin(x) \right ) \right ) \right ]=\tfrac{1}{2}\left [1-\left (\cos^2(x)-\sin^2(x) \right ) \right ]=

                        \small \tfrac{1}{2}\left (1-\left (2\cos^2(x)-1 \right ) \right )=\tfrac{1}{2}\left ( 2-2\cos^2(x) \right )=1-\cos^2(x)=\sin^2(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2017 af mathon

differentieret efter omskrivning:

 \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! g{\, }'(x)=\left (\tfrac{1}{2}\left ( x-\tfrac{1}{2}\sin(2x) \right ) \right ){}'=\tfrac{1}{2}(1-\tfrac{1}{2}\cos(2x)\cdot 2)=\tfrac{1}{2}\left ( 1-(1-2\sin^2(x)) \right )=\sin^2(x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.