Kemi

kemi

17. august 2017 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg sådan en opgave:
Ved anvendelse af 30 m mol O2 i reaktionen (C3H5 + 5O2 ---> 3 CO2 + 4H2O) dannes der _____ mol CO2.

valgmuligheder:

0,15

0,018

5

0,09 

3


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2017 af fosfor (Slettet)

på venstresiden er der 10*O og på højresiden indgår 6*O i co2.

derfor

30 mmol / 10 * 6 = 18 mmol  =  0.018 mol


Svar #2
17. august 2017 af pigen001 (Slettet)

Nårh, fik talk O'er forkert på højre side, 1000 tak for hjælpen.   Har også lige problemer med den her, hvis du evt har tid til at hjælpe   I atmosfærisk luft er partialtrykket af N2 = 593 mmHg. N2-koncentrationen i vand ved ligevægt er 5,3·10?4 M. Hvad er N2 koncentrationen i ligevægt ved samme temperatur, hvis N2-partialtrykket hæves til 1230 mmHg.   prøvede at sige: C1/P1=C2/P2 og fik det til 7,266*10^-10 men svaret burde gerne give 1,1*10^-3    Ved du hvordan jeg løser den? 

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2017 af fosfor (Slettet)

Isoler a i
593*a = 5.3*10^-4
og beregn så
1230 a


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2017 af mathon

                      \small C_3H_\mathbf{\color{Red} 8}\; +\; 5\, O_2\; \rightarrow \; 3\, CO_2\; +\; 4\, H_2O

under forudsætning af \small C_3H_8 i overskud
haves:
                      \small n_{CO_2}=\tfrac{3}{5}\cdot n_{CO_2}=\tfrac{3}{5}\cdot\left ( 30\; mmol \right )=1{,}8\;mmol


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2017 af mathon

korrektion:
                     \small \small n_{CO_2}=\tfrac{3}{5}\cdot n_{O_2}=\tfrac{3}{5}\cdot\left ( 30\; mmol \right )=18\;mmol=0{,}018\; mol


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.