Kemi

Oxidation og reduktion

19. august 2017 af a123as (Slettet) - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til hvordan oxidationstallene skal gives (se vedhæftet fil)

hilsen jeres ven

Vedhæftet fil: a.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af janhaa

C-OH => C=O

C: +1 oksideres til C: +2

AgBr (+1) => reduseres til Ag (0)

sølv altså


Svar #2
19. august 2017 af a123as (Slettet)

kan det skrives sådan og er det korrekt?

Vedhæftet fil:as.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2017 af mathon

           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \overset{\mathbf{\color{Red}-\frac{1}{3}}}{C}\! _6H_6O_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +1}}{{Ag}}{^+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{C}_6H_4O_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{Ag}\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Svar #5
19. august 2017 af a123as (Slettet)

1/3 elektron, det tror jeg ikke er muligt?


Svar #6
19. august 2017 af a123as (Slettet)

Måske skal man kun holde fokus på c-OH forbindelse i enden af hydroquinon 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2017 af mathon

Redoxreaktioners afstemning er et hjælpebegreb, som ikke i alle tilfælde svarer til aflevering af et helt antal elektroner.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2017 af mathon

#5

Begrebsindhold:

Ethvert atom kan i en given kemisk forbindelse eller i fri tilstand tildeles et oxidationstrin, og oxidationstrinet for et atom i en partikel (ion eller uladet molekyle) defineres som det tal (regnet med fortegn eller specielt nul), der angiver antallet af ladninger, regnet med fortegn, som atomet kan tænkes at have, hvis man antog, at partiklen var opbygget af ioner.

Ovenstående definition fordrer ikke, at oxidationstallet er et helt tal.


Svar #9
19. august 2017 af a123as (Slettet)

Så det du har lavet deroppe er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2017 af mathon

Ja.


Svar #11
19. august 2017 af a123as (Slettet)

Kan du hjælpe mig denne opg. d se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil:as.png

Svar #12
19. august 2017 af a123as (Slettet)

super tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. august 2017 af mathon

                 \small \frac{\left [ {Ag\left ( S_2O_3 \right )_2}^{3-} \right ]\cdot \left [ Br^- \right ]}{\left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^2}=\frac{\left (0{,}75\cdot c_{beg} \right )^2}{\left (0{,}25\cdot c_{beg} \right )^2}=\left (\frac{0{,}75\cdot c_{beg}}{0{,}25\cdot c_{beg}} \right )^2=9

som er langt under \small 1{,}328\cdot 10^{18}, hvorfor ligevægten i \small I ikke længere er opretholdt, hvilket er betingelsen for
fikservæskens hensigtsmæssige funktion.

d) Kan fikservæsken fortsat bruges til at opløse sølv(I)bromid i filmrullerne?

             Nej.


Svar #15
19. august 2017 af a123as (Slettet)

jeg har prøvet at isolere Ag^^+ i følgende men det giver ikke noget svar, har du et program, der kan gøre det:

[Ag^+] * (0,084) = 5,35 * 10^-13 M^2


Svar #16
19. august 2017 af a123as (Slettet)

Du må lige uddybe, hvordan du kommer frem til 9?


Svar #17
19. august 2017 af a123as (Slettet)

Eller to sek har fundet ud af mellemregningen


Skriv et svar til: Oxidation og reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.