Fysik

Ellære

25. august 2017 af PeterJensen13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har brug for hjælp - har vedhæftet filen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2017 af swpply (Slettet)

Brug at

R = \rho\frac{L}{A}

og

\frac{R_{slut} - R_{start}}{R_{start}} = \alpha(T_{slut}-T_{start})

hvor R er kobbertrådens resistans, ρ er resistiviteten af kobbertråden, L er længden af kobbertråden, og A er tcærsnitsarealet af kobbertråden.

Skriv endelig hvis i er i tvivl om noget af overstående :-)


Svar #2
25. august 2017 af PeterJensen13 (Slettet)

a) 

L=4,2*0,19/0,0155*10^-6 =51,1 m

b)

R=4,2*(1++0,0043)*(100-0)=422 \Omega

er det rigtig??? synes 51,1m er et ret stort  resultat.... (har ikke lige sat enheder på as you can see)


Svar #3
25. august 2017 af PeterJensen13 (Slettet)

#1

Brug at

R = \rho\frac{L}{A}

og

\frac{R_{slut} - R_{start}}{R_{start}} = \alpha(T_{slut}-T_{start})

hvor R er kobbertrådens resistans, ρ er resistiviteten af kobbertråden, L er længden af kobbertråden, og A er tcærsnitsarealet af kobbertråden.

Skriv endelig hvis i er i tvivl om noget af overstående :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2017 af hesch (Slettet)

#2:  Dit udtryk i b) er forkert.  Der skal stå:

R = 4,2Ω * ( 1 + 0,0043 K-1 * 100 K ) = 4,2Ω * 1,43 = 6Ω

Bemærk at enheder er medtaget og afstemt.

Når du har skrevet et forkert udtryk, skyldes det netop at du ikke har "sat enheder på, as you can see".

Havde du gjort det, og havde du afstemt dem, skulle dit 1-tal i parentesen have haft enheden K-1, og hvorfor skulle det dog det?  Der er noget galt!

Undskyld, men det er en idiotisk brøler:  Husk de enheder og afstem dem. Så undgår du sådanne fejl, der ved en eksamen burde give karakteren 00, grundet særligt skærpende omstændigheder.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.