Matematik

ligefrem proportionalitet

25. august 2017 af mikkel800 - Niveau: 10. klasse

et byggemarked sælger sand til sandkasser for 5 kr. pr. kg ønskes man sandet leveret til sin bopæl, er udgiften hertil 30 kr.

 den ene forskrift er f(x) = 5x 

hvad er så den anden????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2017 af MatHFlærer

Altså den faste udgift vil være 30kr så den skal du jo altid betale, uanset hvor meget x kg sand du vil have. Det svarer sådan set til b værdien i g(x)=ax+b. Dertil er prisen for 1kg sand 5kr, som altid kan variere, så den anden forskrift vil være

g(x)=5x+30 men så er det en lineære funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2017 af SuneChr

Man må så nok formode, at definitionsmængden er for x > 0 idet g (0) ville have været 30 for ikke at have leveret noget sand.

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2017 af MatHFlærer

Ser du, det har du så sandelig ret i.


Skriv et svar til: ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.