Matematik

Beregningne stigning i procent fra 2010 til 2011, er det muligt at beregne?

26. august 2017 af majidfan123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP, Jeg har en problem med en bestemt opgave i min matematik aflevering. Opgaven lyder på, at jeg skal beregne stigningen i procent fra 2010 til 2011 vha. indekstallene.

Problemet er, at indekstallet ikke stiger fra 2010 til 2011, og jeg har ingen anelse om det er en skrivefejl eller om det er meningen.

Indekstallet i 2010 er 100

Indekstallet i 2011 er 96

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Udklijiop.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2017 af MatHFlærer

Benyt formlen:

F=\frac{S}{B}

Hvor S er slutværdien, B er begyndelsesværdien og F er fremskrivningsfaktoren.

Og ja, det må være en skrivefejl....


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2017 af mathon

En stigning kan være positiv eller negativ og er således ikke en fejl:

                          \small 1+p\cdot 10^{-2}=\frac{21657}{22515}=0{.}9619

  stigning 2010-2011:              
                          \small \small p=-3{,}81\%


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2017 af MatHFlærer

Med al respekt så vil jeg nok bare kalde det for et fald... Men det nok også bare mig. 

"Så den falder med 3.81% fra år 2010 til 2011".


Skriv et svar til: Beregningne stigning i procent fra 2010 til 2011, er det muligt at beregne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.