Matematik

hjælp til løsning af ligning

30. august 2017 af Mariaqwe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med at løse denne ligning 

3(2x + 1) = 4x + 9 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af Anders521

Hejsa,

se følgende link: det kan måske hjælpe dig

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/ligninger/losning-af-ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af mathon

          \small 6x+3=4x+9

          \small 2x=6

          \small x=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2017 af Mathias7878

Som skrevet i svar #2, skal du gange ind i parentesen først.  Du vil få:

3*(2x+1) = 4x+9

3*2x+3*1 = 4x+9

6x+3 = 4x+9

6x-4x = 9-3

2x=6

x = \frac{6}{2} = 3

- - -

 

 


Skriv et svar til: hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.