Kemi

Omregning af koncentrationer

31. august 2017 af Jakobnil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et spørgsmål, om jeg kan omskrive en koncentration fra M altså mol/L til g/l ved at gange mol/l med stofmængden g/mol.. 

jeg har vedhæftet en fil med en berening 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af Stræbende

Det kan du godt, men jeg tror du blander nogle ting rundt.

Stofmængde har enheden mol

Stofmængdekoncentration/koncentration har enheden M ("molær") eller mol/L

Molar masse eller molmasse har enheden g/mol

For at få enhederne til at passe sammen så skal du gange koncentrationen med molar massen:

c*M_w=\frac{mol}{L}*\frac{g}{mol}=\frac{mol*g}{L*mol}=\frac{g}{L}

Læg mærke til at mol i tælleren går ud med mol i nævneren!


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2017 af Stræbende

Molar masse er en tabelværdi som du kan slå op for det givne stof du regner med.


Svar #3
01. september 2017 af Jakobnil (Slettet)

Ok super tak for svaret 


Skriv et svar til: Omregning af koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.