Matematik

ligninger

01. september 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

5x =30 hvad er x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2017 af janhaa

x = 30/5 = 6


Svar #2
01. september 2017 af madsg02 (Slettet)

så er det 56=30


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2017 af OliverHviid

Nej, madsg02, det er:

x=30/5

x=6


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2017 af Mathias7878

Mads du har ligningen:

5x=30

Når der ikke står enten +, - eller / mellem et tal og en variabel, er der altid et usynligt gangetegn, dvs:

5*x=30

Nu gælder det så om, at du skal finde den værdi af x, der gør at lignigen er sand, dvs. du skal på en eller anden måde få x til at stå alene (kaldes at isolere x).

For at isolere 5*x, skal du på en eller anden måde få x over på den anden side af lighedstegn? Hvordan gør du så mon det?

Det gør du ved, at gøre akkurat det samme på begge sider af lighedstegnet. Du ved, at der står 5*x. Benyt her, at hvis du dividerer med 5 på begge sider får du:

\frac{5}{5x}=\frac{30}{5}

Her vil 5 gå ud med 5, og du har dermed udelukkende x tilbage, dvs:

x=\frac{30}{5} = 6

Dvs. den værdi af x, der gør ligningen sand, er dermed beregnet til x=6

Gav det mening?

- - -

 

 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.