Matematik

find f'(x)

02. september 2017 af martinier - Niveau: B-niveau

hejsa jeg skal finde f'(x) for følgende funktion (mine noter lå på en pc som ikke kan startes længere)

f(x)=3x4-6x2+3x+8

så vidt jeg husker skal man sætte hvert led i parantes og opløfte det i 1 så det ville de ud sådan her.

f(x)=(3x4)-1-(6x2)-1+(3x)-1+(8)-1

Er dette korrekt?  Og nu mener jeg at man skal reducere så det vil komme til at se ud sådan her.

f(x)=3x3-6x+3x+8 

og herfra ved jeg ikke mere er der nogen herinde der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2017 af mathon

           \small f{\, }'(x)=12x^3-12x+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2017 af mathon

detaljer:
                   \small \left (3x^4-6x^2+3x+8 \right ){}'=3\cdot 4\cdot x^{4-1}-6\cdot 2\cdot x^{2-1}+3\cdot 1\cdot x^{1-1}+0


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2017 af OliverHviid

Anvend, at hvis f(x)=xn  så er f'(x)=n*xn-1 


Skriv et svar til: find f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.