Matematik

lysår

07. september 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

udregn hvor langt et lysår er i km 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2017 af Mathias7878

Mads, har du overhovedet prøvet at lave dine opgaver selv? :D

- - -

 

 


Svar #2
07. september 2017 af madsg02 (Slettet)

tro mig, jeg kan virkelig ikke finde ud af matematik og det gør mig ret depri, fordi at jeg er nød til at spørge om alle opgaver vi får, men vil heller ikke få et job hvor man skal bruge matematik :c


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2017 af Therk

Google "1 light year to km" ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2017 af Mathias7878

https://da.wikipedia.org/wiki/Lys%C3%A5r

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2017 af SuneChr

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1770860
Ja, ok, ved, at du også oprettede denne tråd.
Men prøv at sætte regnestykket op, så vil vi kommentere og rette, hvis det er nødvendigt.


Svar #6
07. september 2017 af madsg02 (Slettet)

tusind tak for hjælpen, skal nok lade vær med at stille flere spørgsmål hvis det er træls  


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2017 af SuneChr

Hvis vi synes, det er træls at lektiehjælpe, var dette - og tidligere indlæg ikke oprettet.

Lysets hastighed er 299792458 m/s  =  299792,458 km/s
Det betyder, at
på 1 sekund bevæger lyset sig 299792,458 km
Nu skal vi så finde ud af, hvor langt lyset bevæger sig på 1 år.
Da siger vi:
1 år = 365,25 dage á 24 timer á 60 min á 60 sek = 365,25·24·60·60 sek
Nu ganger du så
299792,458 med 365,25·24·60·60
Dette er 1 lysår  angivet i km 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du må hellere stille spørgsmål her på SP, end sidde fast i problemerne. På SP er der ingen dumme spørgsmål.

Når #1 skriver sådan, er det fordi vi somme tider har spørgere, der er for dovne til at forsøge selv. Det lærer de intet af.

Vi er nogle, der foretrækker, at komme med svar, der er ment som små tip til, hvordan opgaverne løses. Det er for at hjælpe trådstarter og andre til at løse opgaverne selv, så de forhåbentlig lærer teknikkerne. Så fortsæt med at spørge!


Skriv et svar til: lysår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.