Bioteknologi

hjæælp til nogle opgaver haster!!

08. september 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgave 1

Vi har 500 mL af en pufferopløsning hvori [NH3] = 0,100 M og [NH4+] = 0,200 M.

b)      Beregn stofmængden af henholdsvis  NH3 og NH4+ i opløsningen.

c)      Der tilsættes 20 mL 0,100 M HCl. Beregn stofmængden af HCl, der derved tilsættes.

d)      Beregn den pH-ændring, som ovennævnte tilsætning af HCl giver i pufferopløsningen.

jeg har virkelig brug for hjælp

Tak På Forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af mathon

b)
         \small n_{NH_3}=V\cdot c=\left (0{.}500\; L \right )\cdot \left ( 0{.}100\; \tfrac{mol}{L} \right )

         \small n_{N{H_4}^+}=V\cdot c=\left (0{.}500\; L \right )\cdot \left ( 0{.}200\; \tfrac{mol}{L} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2017 af mathon

c)
        \small \small n_{HCl}=V\cdot c=\left (0{.}020\; L \right )\cdot \left ( 0{.}100\; \tfrac{mol}{L} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2017 af mathon

d)
          \small pH_{f\o r}=pK_s(N{H_4}^+)+\log\left ( \frac{n_{NH_3}}{n_{N{H_4}^+}} \right )

          \small pH_{efter}=pK_s(N{H_4}^+)+\log\left ( \frac{n_{NH_3}-n_{HCl}}{n_{{NH_4}^+}+n_{HCl}}\right)

          \small \small \Delta pH=pH_{efter}-pH_{f\o r}


Skriv et svar til: hjæælp til nogle opgaver haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.