Matematik

hvad løsningen er på |z-1| = 3 udtrykt ved cirklens ligning i et xy-koordinatsystem

09. september 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

hvad løsningen er på |z-1| = 3 , udtrykt ved cirklens ligning i et xy-koordinatsystem+

Jeg ved ikke hvordan man regner det ud.

mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2017 af fosfor (Slettet)

|z-1| er afstanden fra 1+0i  til z, som jf. ligning skal være konstant. Dermed dannes en cirkel med centrum
{1, 0}, og da afstanden skal være lig 3, er radius 3. Dvs:

(x - 1)2 + y2 = 9


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2017 af fosfor (Slettet)

|z-1| = 3
|z-1|2 = 9
Re(z-1)2 + Im(z-1)2 = 9
(Re(z) - 1)2 + Im(z)2 = 9
(x - 1)2 + y2 = 9


Svar #3
09. september 2017 af anonym000

Fosfor, rigtigt god forklaring i #1 !

i #2 ved jeg ikke helt hvad der sker efter 2. ligning, dvs. her: Re(z-1)2 + Im(z-1)2 = 9 og de andre to sidste.

- - -

...............


Svar #4
09. september 2017 af anonym000

ah, nu kan jeg se. Jeg slå Re og Im notation op og nu er jeg med hvad der sker.

- - -

...............


Skriv et svar til: hvad løsningen er på |z-1| = 3 udtrykt ved cirklens ligning i et xy-koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.