Matematik

DIFFERENTIALREGNING

11. september 2017 af olegikiskole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad vil det sige at man sætter noget til x? Håber i kunne hjælpe med at lave opgaverne, så jeg kan forstå det bedre :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2017 af mathon

Du har
                   \small x+x+L=5     og    \small A=x\cdot L
hvoraf:
                   \small A=x\cdot \left ( 5-2x \right )

                   \small A(x)=-2x^2+5x
Maksimalt areal
kræver bl.a.

                   \small \frac{\mathrm{d} A}{\mathrm{d} x}=-4x+5=-4\left ( x-1{.}25 \right )=0


Skriv et svar til: DIFFERENTIALREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.