Matematik

differentialregning

16. september 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved en opgave

der er givet funktionen f(x)=2x-e^x+3

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,2)

b) bestem monotoniforholdene for f, og bestem funktionens maksimumsværdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2017 af Anders521

Hejsa,

hvor er i det opgaven du er gået i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2017 af mathon

Du skal blandt andet bruge

            \small f{\, }'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2017 af mathon

tangentligning i \small P(x_o,y_o):

                     \small y=f{\, }'(x_o)x+(y_o-f{\, }'(x_o)\cdot x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2017 af mathon

Èn monotoniintervalgrænse findes
af:
            \small f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2017 af Mathias7878

f(x) = 2x-e^x+3

f'(x) = 2-e^x

a)

a = f'(0) = 2-e^0 = 2-1 = 1

y = f(2) = 2*2-e^2+3 = 7-e^2

b = y-ax

Så vil du kunne opskrive ligningen på formen:

y = ax+b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2017 af mathon

i anvendelse med
\small x_o=0 og \small y_o=2:

            f{\, }'(x) = 2-e^x

            f{\, }'(0) = 2-e^0=2-1=1

tangentligning i \small P(0,2):

                     \small y=1x+(2-1\cdot 0)

                     \small y=x+2


                          


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2017 af mathon

            \small f{\, }'(x) = 2-e^x=0

                            \small e^x=2

                            \small \small x=\ln(2)=0{.}69(3147)


Svar #8
16. september 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

mange tak!

jeg er bare ikke helt med på det sidste i #5

skal der så stå:

7-e^2 = 1x + b ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2017 af Mathias7878

Er også blevet lidt forvirret, men det er normalt den måde, jeg finder tangentligningen på. Benyt i stedet for den normale måde, som mathon har vist i #6

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2017 af Mathias7878

med formlen vist i #3

- - -

 

 


Svar #11
16. september 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

Okay mange tak!

er 0.69 funktionens maksimumsværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2017 af Mathias7878

#11 

Netop :)

Det kan du bl.a. se, hvis du tjekker fortegne for f'(x) før x=0.69 og efter :)

- - -

 

 


Svar #13
17. september 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

og så er e^x=2 monotoniforholdet for f?


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. september 2017 af Mathias7878

Hvad mener du med monotoniforholdet?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2017 af Mathias7878

i #7 løser mathon ligningen f'(x) = 0, hvilket er det samme som at sige, at du finder ekstrema for f'(x)

Derefter kan du tjekke fortegnsvariationen for f'(x) og dermed finde i hvilke intervaller f(x) er aftagende og stigende

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. september 2017 af mathon

fortegnsvariation
for \small f{\, }'(x)\! :                 +          0              -
                      __________\small \ln(2)___________
monotoni                           maks
for \small f(x)\! :          voksende             aftagende


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.