Matematik

Bestem ved toppunktsformlen koordinaterne

20. september 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i tvivl om hvordan jeg indsætter denne ligning: f(x)= 2/5x^2 i toppunktsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

f(x) = 2/5x^2
f(x) = 2/5x^2 + 0x + 0

a=2/5, b=0, c=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af PeterValberg

Du har en funktion af typen:  

f(x)=ax^2+bx+c

hvor både b og c er lig med nul, dermed bliver toppunktet (0,0)
men hvis du vil beregne det med toppunktsformlen, får du:

T_p=\left(\frac{-0}{2\cdot\tfrac25}\,,\,\frac{-(0^2-4\cdot\tfrac25\cdot0)}{4\cdot\tfrac25} \right )=(0,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem ved toppunktsformlen koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.