Matematik

sandsylighed

21. september 2017 af fredfyldefredrik (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan du forklare hvordan det her regnes ud? spørsmåler lyder sådan:

Der er 8 kugler. 2 blå, 2 hvide, 2 sorte og 2 røde.

En dreng skal trække 2 af kuglerne. Når en kugle trækkes, lægges den ikke tilbage.

Hvad er sandsynligheden for at trække 2 hvide kugler? 

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af B4 (Slettet)

Først har du 2 muligheder ud af 8 (kan omregnes til 1 af 4) og derefter 1 mulighed ud af 7.

\frac{2}{8} \cdot \frac{1}{7} = sandsynlighed

Du kan derefter omregne brøkerne til kommatal og gange med 100 for procenter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2017 af B4 (Slettet)

Fejlpost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af B4 (Slettet)

Trippelposteringsfejl, ignorer venligst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2017 af Therk

Kom med dit eget bud først!


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2017 af fosfor (Slettet)

2 ud af 8 er successer, og der trækkes 2 uden tilbagelægning. Dvs. sandsynligheden er

\binom{2}{2}/\binom{2}{8}


Skriv et svar til: sandsylighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.