Matematik

Differentiel regning

21. september 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktorisering af: 

-1/2x^2-x+4 

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af fosfor (Slettet)

find rødderne er skriv
a(x-r1)(x-r2)


Svar #2
21. september 2017 af yase0112 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af fosfor (Slettet)

Finde rødderne vil sige at isolere x i

-1/2x^2-x+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2017 af Anders521

Hejsa,

#0

Faktorisering af: 

-1/2x^2-x+4 

??

du kan altid bruge formlen for at løse en andengradsligning, hvor r1 og r2 er rødderne og dernæst skrive i formen som angivet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2017 af Mathias7878

-\frac{1}{2}x^2-x+4

d = b^2-4ac = (-1)^2-(4*-0.5*4) = 1- (-8) = 9

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

x1 = \frac{-(-1)+\sqrt{9}}{2*-0.5} = \frac{1+3}{-1} = \frac{4}{-1} = -4

x2 = \frac{-(-1)-\sqrt{9}}{2*-0.5} = \frac{1-3}{-1} = \frac{-2}{-1} = 2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.