Matematik

Reducér udtrykket og løs ligningen

21. september 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan er det jeg regner de nederste opgaver? :( 

Reducér udtrykket (a+b)*(a-b)+b*(a+b) 

Løs ligningen 23+2x=15 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2017 af StoreNord

(a+b)*(a-b)       +          b*(a+b)                   gang parenteserne sammen

23+2x=15        træk 23 fra på begge sider.  Divider med 2 på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)

a^2-b^2+ab+b^2 = a^2+ba

2x = 15 - 23 \Leftrightarrow 2x = -8 \Leftrightarrow x =-\frac{8}2{} \Leftrightarrow x=-4


Skriv et svar til: Reducér udtrykket og løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.