Matematik

HJÆLP TIL PARABELTANGENTER!!

21. september 2017 af Detoka (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel har ligningen:
y = 2*x^2-3*x-2

Punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.


Bestem en ligning for parabltangenten i A og for parabeltangenten i B.


Bestem et gradtal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Med eller uden CAS? Ved brug af Nspire findes følgende ligninger for de respektive tangenter:

I punktet A)  y = -3x-2

I punktet B)  y = 5x-10

Ønskes der en løsning uden CAS, anvendes nedesntående:

y=f(x_{0})+f'(x_{0})*(x-x_{0})

-2+-3*(x-0) = -3x-2

Forsøg at løse den sidste selv. :)


Svar #2
21. september 2017 af Detoka (Slettet)

Hvad mener du med CAS?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Hvad mener du med CAS?

Et matematik program såsom Nspire, WordMat osv. 


Svar #4
21. september 2017 af Detoka (Slettet)

Kan du hjælpe med opgave 2? Har vedhæftet en fill der skulle hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2017 af DanDansen1 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Anvend formlen tan(v)=a, da vi kender hældningskoefficienten for begge tangenter. 

tan^{-1}(-3)-tan^{-1}(5) = -150.225

Vinklen mellem de to parabeltangenter bliver således:

180-150.225 =29.775 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2017 af mathon

Bestem et gradtal for en af vinklerne \small \delta mellem de to parabeltangenter
hvis hældningstal er \small -3 og \small 5\!:

                                \small \delta =\tan^{-1}\left (\left | \frac{5-(-3)}{1+5\cdot (-3)} \right | \right )

                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)


Svar #9
21. september 2017 af Detoka (Slettet)

Hvilken opgave hentyder du til Mathon?


Skriv et svar til: HJÆLP TIL PARABELTANGENTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.