Matematik

Graf ud fra forskrift

23. september 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan tegner man en graf ud fra forskrift f.eks.  g(x)=x - 3 

(uden sildeben)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af StoreNord

Begyndelsespunktet på y-aksen er  -3 .   Hældningen er  1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af SuneChr

Hældningskoefficienten til x er 1.
Grafen, linjen, danner derfor en vinkel med x-aksen på 45º
Forskyd linjen så den skærer y-aksen i (0 ; - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Lineære funktioner består som bekendt af et konstantled samt en hældningskoefficienten. Konstantleddet udgør skæringen med andenaksen, i dette tilfælde -3, medens hældningskoefficienten angiver hvor meget grafen stiger med når x forøges med 1 enhed, her er denne 1. Med denne viden kan du tegne grafen.


Svar #4
23. september 2017 af Madsiso (Slettet)

#1

Begyndelsespunktet på y-aksen er  3 .   Hældningen er  1 .

Hvorfor er hældningen 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Der står x, altså er hældningen 1. Med andre ord stiger funktionsværdien med 1, hvis x forøges med 1 enhed. Havde der stået 2x-3, havde hældningen været 2 osv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2017 af StoreNord

#4                f(x)=ax+b       I din funktion er a=1.  a kaldes også hældningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2017 af Mathias7878

g(x)= ax+b

g(x) = x-3

hvilket er det samme som

g(x) = 1*x-3

hvor 1 svarer til a

Dermed er hældningen altså 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2017 af Anders521

#4
#1

Begyndelsespunktet på y-aksen er  3 .   Hældningen er  1 .

Hvorfor er hældningen 1

Hver gang værdien x stiger med én enhed så stiger funktionsværdien g(x) med én enhed. Som udgangspunkt ved du at x = x ( hvilket svarer til at sige f.eks. at 2 = 2, 0,25 = 0,25, 0,999 = 0,999 osv. ) Men så må x < x+1 dvs. værdien x+1 er én enhed større end værdien x ... og indsætter vi x+1 i funktionen g får du at g(x+1)=(x+1)-3=1+(x-3)=1+g(x). Med 1+g(x) kan du se funktionsværdien g(x) stige med én enhed, når x stiger med én enhed. Så g(x) < g(x+1). Dermed har du så at hældningskoefficienten eller stigningstallet til din funktion g er én. 


Skriv et svar til: Graf ud fra forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.