Matematik

Omregning

24. september 2017 af Ågren (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en opgave hvor jeg skal omregne mængderne på ingredienserne i en opskrift. Den oprindelige er til 4 personer. Den skal jeg nu ændre til 15 personer.

Jeg søger ikke resultatet, men blot hvordan jeg løser opgaven. Findes der en formel jeg skal sætte det ind i og i så fald, hvordan ser den ud?

1/2 kg torskefilet

10 g smør

4 revne gulerødder

4 snittede porrer

1/2 liter sovs

+ 1 kg kartofler

Jeg har ikke haft matematik siden jeg forlod folkeskolen for 30 år siden. Have mercy on me ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af mathon

\small \small \tfrac{15}{4}=3{.}75

Alt skal ganges med 3,75.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af mathon

                       \small 3{,75}\cdot \left\{\begin{matrix} \frac{1}{2}\; kg\\ 10\; g \\ 4\; porrer \\ \frac{1}{2}\; L \\ 1\; kg \\ \end{matrix}\right.=\left\{\begin{matrix} 1{.}875\; kg\\ 37{.}5\; g \\ 15\; porrer \\ 1{.}875\; L \\ 3{.}75\; kg \\ \end{matrix}\right.


Svar #3
24. september 2017 af Ågren (Slettet)

Tak for svar :-)

Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.