Matematik

Finde diskriminenten

26. september 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen er: f(x)=x^2-8x+15 x \mapst

Formlen for diskriminenten er: d=b^2-4\cdot a\cdot c =-8^2-4\cdot (1)\cdot (15)

Jeg kan bare ikke regne diskriminenten ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af swpply (Slettet)

d = (-8)^2 - 4*15

Husk at b = -8, hvorfor b^2 = (-8)^2 og ikke -8^2

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

Der skal stå  (-8)^2  når du sætter  b=-8  ind i  b^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2017 af Mathias7878

d = b^2-4ac = (-8)^2-4*1*15 = 64-60 = 4

- - -

 

 


Svar #4
26. september 2017 af Bitternsweet (Slettet)

Tusinde tak! Kan det så passe at diskriminenten er 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2017 af Mathias7878

#4

Ja

- - -

 

 


Skriv et svar til: Finde diskriminenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.