Matematik

Aflæsning af differentialkvotienter

27. september 2017 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej! jeg har fået en opgave, hvor der hører en graf med. opgaven er at jeg skal aflæse følgende differentialkvotienter:

f'(-3), f'(-3/2), f'(-1), f'(1) og f'(3).

hvordan aflæser jeg? har endda kigget i facitlisten, og kan stadig ikke komme frem til hvordan jeg skal gøre

Jeg ved godt at jeg skal tegne tangenten og at f(x0)= a

Men jeg forstår stadig ikke hvordan man bruge det her til at løse den? Kan nogen bruge den første som eks. så jeg forstår det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon

det er
               \small f{\, }'(x_o)=a
du skal aflæse hældningstallet \small a for den indtegnede tangent i \small \left ( x_o ,f(x_o)\right ).


Svar #2
27. september 2017 af Sofiehanw (Slettet)

Skal jeg sætte (-3) på  (xo) plads eller hvordan gøre man det nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af mathon

                   \small \small \small f{\, }'(-3)=\mathbf{\color{Red} a} i \small \left ( -3,f(-3) \right ).


Svar #4
27. september 2017 af Sofiehanw (Slettet)

I facitlisten står der : f'(-3) = 3 , f'(-3/2) = 0, f'(-1) = -1/2 , f'(1) = -1 f'(3) = 3/2

hvordan er de kommet frem til det? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2017 af SuneChr

Kig på billedet # 2 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1776910
Kig så på den retvinklede trekant med de tre hjørner (0 ; - 5) , (2 ; - 5) og (2 ; - 2)
Så siger du: "2 hen og 3 op" og har tangentens hældningskoefficient α = 3/2 i punktet (2 ; - 2)
Det er den geometrisk aflæste differentialkvotient og ikke nødvendigvis den analytisk beregnede.
 


Skriv et svar til: Aflæsning af differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.