Matematik

Potens med minusbrøk

27. september 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan udregner jeg en potens med en minus brøk? jeg er indforstået med brøk OG minus, men ikke kombineret. (16^-3/4) (seksten opløftet i minus tre-fjerde-dele)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

16^(-3/4) = (16^(3/4))^(-1) = (2^3)^(-1) =8^(-1) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af SuneChr

Vi kan også undgå den negative eksponent.
Man har da

\frac{1}{16^{\frac{3}{4}}}=\frac{1}{\left ( 2^{4} \right )^{\frac{3}{4}}}=\frac{1}{2^{3}}     idet man benytter  (ab)c = abc


Skriv et svar til: Potens med minusbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.