Fysik

Bestem batteris indre modstand

28. september 2017 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Lygtens batteri har en hvilespænding på 4,8V. Lysdioden forbindes i serie med batteriet, og der måles en strømstyrke på 484 mA. 

Bestem batteriets indre modstand

Har via Ohms lov fundet frem til 9,92 ohm, men det er vist ikke rigtigt. Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler nogle oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der må være en spændingsforskel over lysdioden. Hvor stor er den?


Svar #3
28. september 2017 af Jepp5220

Har fundet ud af det. Havde lavet en graf tidligere i opgaven, og aflæste den polære spænding derfra ved den angivne spænding, og smed det ind i 
R_indre =(U_o-U_pol)/I.

Nu får jeg så: 
Efter noget tids brug er batteriet blevet delvist afladet så hvilespændingen er 4,65 V og dens indre modstand er 3,2 ohm. Hvad bliver strømstyrken?
Er det så = I=U_0/R?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du mangler igen en oplysning.


Skriv et svar til: Bestem batteris indre modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.