Matematik

Eksamenssæt

28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan vil man udregne følgende opgave:

I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden AC. Det oplyses, at <A = 70 og AB=BD=5

A) Tegn en skitse af trekant ABC, og bestem <ADB samt AD


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af fosfor (Slettet)

ADB = 70, da trekant ABD er ligebenet


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2017 af mathon

Da \small \Delta ABD er ligebenet er vinklerne ved grundlinjen \small AD lige store

              \small \small \angle ADB=\angle A=70^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2017 af mathon

              \small \small \left | AD \right |=2\cdot\left ( 5\cdot \cos(70^\circ) \right )


Svar #4
28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Men er ADB ikke den samlede vinkelsum i en treknat, hvordan kan det give 70??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2017 af fosfor (Slettet)

ADB er vinkel D i trekant ABD


Svar #6
28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

På den måde. Jeg siger Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2017 af mathon

   Nej - følg bogstaverne ADB i \small \angle ADB på din tegnede skitse og indse, hvor denne vinkel er beliggende


Svar #8
28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Det giver stadig ikke mening. Hvis det havde været vinkel D havde der jo kun stået bogstavet D.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2017 af mathon

Vrøvl - \small \angle ADB er ganske almindelig vinkelangivelse som lært i folkeskolen.


Skriv et svar til: Eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.