Matematik

potens regression

28. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme længden når søkonen er 8 hvilke jeg har gjort men, den sidste hedder at jeg skal finde alderen af en søko der har længden 2,25 lang. 

men det kan jeg slet ikke finde ud af åbenbart  :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af mathon

Uden information
om:
                   \small f(x)=y=b\cdot x^a    kan du ikke hjælpes.


Svar #2
28. september 2017 af sandrai

har fået den til at være dette: 

Vedhæftet fil:Udklip1111111.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2017 af Mathias7878

Det er ikke muligt at hjælpe dig, medmindre du lægger hele opgavebeskrivelsen ind

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2017 af mathon


Svar #5
28. september 2017 af sandrai

Her er hele opgaven,  det er b, jeg har problemer med 

Vedhæftet fil:Udklip222222.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2017 af Mathias7878

b.1) Find f(8)

b.2) Løs ligningen 2.25=f(x) mht. x

- - -

 

 


Svar #7
28. september 2017 af sandrai

har fundet f(8) 

men det jeg ikke kan finde ud af er den sidste ligning der 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2017 af mathon

                      \small x^{0{.}1178}=\frac{y}{1{.}8367}

                      \small x=\left (\frac{y}{1{.}8367} \right )^{\frac{1}{0{.}1178}}

                      \small \small x=\left (\frac{2{.}25}{1{.}8367} \right )^{\frac{1}{0{.}1178}}


Svar #9
28. september 2017 af sandrai

Og hvor ved jeg det er dette jeg skal gøre :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2017 af mathon

Véd du det ikke, må du studere og øve potensfunktioner indtil du véd det, såfremt du ønsker at vide det. Så enkelt er det.


Svar #11
28. september 2017 af sandrai

tak for hjælpen........... 


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2017 af Mathias7878

2.25 = 1.8367x0.1178 divider med 1.8367 på begge sider og du vil se, at 1.8367 går ud med hinanden på højre side

2.25/1.8367 = x0.1178 tag nu den a'ende rod på begge sider af lighedstegnet for at isolere x. Kan ikke få f(x) til at fungere ordenligt, så kan ikke lave den sidste mellemregning

Læs dog evt. følgende link om, hvordan man isolerer x og y i en potensfunktion. Det vil helt sikkert kunne hjælpe dig med at forstå det! :)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner

- - -

 

 


Svar #13
28. september 2017 af sandrai

Har jeg prøvet, men det jeg sidder med nu er forskriften og 

x^a = 1.225023

hvordan vil jeg så kunne finde ud af hvor gammel søkoen er ? 


Svar #14
28. september 2017 af sandrai

for jeg vil ha sat de 1.225023 ind på x^a plads i funktions forskriften, men det giver ikke rigtig nogen mening 


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2017 af mathon

          \small x^{0{.}1178}=1{.}22502

          \small \left (x^{0{.}1178} \right )^{\frac{1}{0{.}1178}}=1{.}22502^{\frac{1}{0{.}1178}}

          \small x^{\frac{0{.}1178}{0{.}1178}} =1{.}22502^{\frac{1}{0{.}1178}}

          \small x^{1} =1{.}22502^{\frac{1}{0{.}1178}}

          \small x =1{.}22502^{\frac{1}{0{.}1178}}

          


Skriv et svar til: potens regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.