Matematik

Fucking Matematik funktioner pis

28. september 2017 af Killerbug (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med den her opgave som burde være rigtig nem, men jeg kan af en eller anden grund ikke få den til at passe, tror jeg gør noget forket please hjælp

Opgave:

Grafen for en linær funktion f går gennem punktet A(-6;5) og har hældningen a=0,5
Bestem forskriften for f og undersøg om grafen går gennem C(3;5)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2017 af Mathias7878

A(-6,5) = (x,y) = (-6,5)

y = ax+b

b = y-ax = 5-(0.5*-6) = 5-(-3) = 8

dvs.

f(x) = y = 0.5x+8

Hvis f skal gå igennem C(3,5) kræves følgende:

f(3) = 5

f(3) = 0.5*3+8 = 1.5+8 = 9.5

Dvs. f går ikke igennem C(3,5)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2017 af SuneChr

# 0  Du bør tænke over, hvordan du fremover vil annoncere det indledende indlæg.


Skriv et svar til: Fucking Matematik funktioner pis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.