Matematik

Matematik opgave kegle

30. september 2017 af Regndyr - Niveau: A-niveau

Hej. 

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg er helt lost i den, men mangler bare hjælp til delopgave a.

Opgaven er vedhæftet :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2017 af swpply (Slettet)

I det følgende ser vi på keglestubbe der har en sådan facon, at radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.

Det betyder at R = 2r. Hvorfor

\begin{align*} V &= \frac{\pi}{3}h(4r^2+r^2+2r^2) \\ &= \frac{7\pi}{3}hr^2 \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik opgave kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.