Matematik

Gør rede for, at f(x) har et maksimum

30. september 2017 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f(x) er givet ved f(x) = e^-x^2+2x+1

Gør rede for, at f(x) har et maksimum

Jeg har fundet den afledte funktion og sat den til 0, og jeg får f'(x) = 0, når x=-1.

Jeg vil så bestemme de forskellige fortegn på monotonilinjen, og jeg får:

f'(-2) = -0,0018 ( <0)

f'(1)= 29,55 (>0)

Dvs. jeg får et minimum og ikke et maksimum.... hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2017 af StoreNord

Du har skrevet en funktion som har et minimum.

Måske har du skrevet den forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2017 af fosfor (Slettet)

Maximum for  e-x^2+2x+1        er (pga. ex er monotont voksende) det samme som
eMaximum for -x^2+2x+1

Maximum for -x^2+2x+1 er toppunktet, da det er en sur parabel


Svar #3
30. september 2017 af jensenshjælp (Slettet)

#1 jeg har skrevet den oplyste funktion, men jeg får et minimum, hvilket er uforståeligt for mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2017 af StoreNord

Jeg gir dig fuldstændig ret. Men den funktion du arbejder med må være forkert.

På figuren ser du funktionen og dens afledede. Enten er opgaven drilsk, eller også er det ikke hvad opgavestilleren mener. (eller du skriver forkert.        :)Skærmbillede fra 2017-09-30 19-03-24.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2017 af mathon

                  \small f(x)=e^{-x^2+2x+1} må være misforstået i #4 - men notationen i #0 er ikke éntydig :-).

                 \small -x^2+2x+1  har maksimum 2
hvorfor
                 \small f_{max}=e^2      \small for\; x=1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2017 af StoreNord

#0 skrev:           f(x) = e^-x^2+2x+1            

Dèt er da svært at misforstå!


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2017 af mathon

#6
    din egen tolkning i #1 synes at være:

                 "Måske har du skrevet den forkert."


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2017 af StoreNord

Jeg foreslog #0 at han måske havde opskrevet opgaven forkert.


Skriv et svar til: Gør rede for, at f(x) har et maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.