Matematik

Hvor mange procent vil A kunne leve længere end B ifølge modellen?

01. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en undersøgelse af, hvor længe vilde fugle kan leve, har man fundet modellen

y=17,6 \cdot x^{0,20}

hvor x er fuglens vægt i kg, og y er fuglens levetid år

A) hvor gammel kan en fugl, der vejer 0,100kg blive ifølge denne model?
En fugl A vejer 5 gange så meget som en anden fugl B

Her fik jeg det til 11,10485?

B) Hvor mange procent til A kunne leve længere end B ifølge modellen?
Her har vi fuglen B's vægt = x (0,100)
Fuglen A's vægt = 5x (da det er 5 gange så meget)

Hvordan regner jeg det ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af StoreNord

Find forskel mellem B's og A's y-værdi. Udtryk den i % af B's y-værdi.

Skærmbillede fra 2017-10-01 13-22-13.png


Svar #2
01. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet)

Så det er 11 procent? Men jeg skal skrive, hvorfor det er 11 procent og hvordan jeg har regnet det ud? Er meget forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2017 af StoreNord

Du har fundet forskellen mellem A' s og B's levetid levetid.

Forskellen er 15.32 -  11.1 = 4.22

Forskellen\: \; i\; procent\; af \; B's\; levetid \; er:\; \; \; \; \; \frac{4.22}{11.1}*100


Skriv et svar til: Hvor mange procent vil A kunne leve længere end B ifølge modellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.